NDT-lærling

Hva betyr NDT?

NDT er forkortelse for None Destructive Testing, som er en betegnelse på ikke-ødeleggende testmetode og brukes for å verifisere at produktet er i henhold til tekniske tegninger, standarder og spesifikasjoner.

Hva gjør en NDT operatør?

NDT kontrollør er en fagarbeider innen teknologi og industrifag. Faget består hovedsakelig av å inspisere maskinerte og sveiste konstruksjoner for feilindikasjoner som kan oppstå ved produksjon, men også utstyr som har vært i bruk med tanke på feil som kan oppstå ved belastning eller ytre påkjenninger.

Yrket er kombinert med arbeid i felt og etterfølgende rapportering som skjer på kontor. Den enkelte NDT operatør har sine kvalifikasjoner i form av sertifikat per metode man benytter for inspeksjon.

Hvilke verktøy brukes?

Eksempel på metode er røntgen og ultralyd. Læretiden i dette faget løper over to år og ender i en fagprøve der man må bestå en test i enten røntgen eller ultralyd, men i tillegg også magnetpulver inspeksjon eller penetrant inspeksjon.

De to første er å anse som vanskelige metoder og de to siste som lette og lærlingen må beherske minimum en av hver.

Hvordan er livet som lærling i PSW?

Som lærling hos oss får du grundig opplæring og veiledning, og en opplæringsansvarlig som følger deg gjennom læretiden. Du får også lærlingkontrakt, opplæringsplan, alt nødvendig utstyr, arbeidsklær og verneutstyr.

I PSW tar vi sikkerheten din på alvor og er stolte over å være en godkjent og erfaren lærebedrift. Vi gleder oss til å høre fra deg!

 • Utdanningstype:
  Læretid med praksis og lønn. Etter endt opplæring gjennomføres fagprøven, og når denne er bestått, får du fagbrev.
 • Varighet:
  2 års læretid
 • Bakgrunn for å søke:
  VG1 Teknologi -og industrifaget, VG2 Industriteknologi og 3 og 4 år Lærekontrakt i NDT – kontrollør faget.
 • Søknadsfrist:
  1. mars 2024
 • Dette trenger du for å søke:
  CV, karakterutskrifter, og søknad